Schoolbasketbaltoernooi

Terug van weggeweest in Hillegom: het Schoolbasketbaltoernooi! Lees hieronder wat we allemaal gaan doen en hoe je in kunt schrijven. 

Het Schoolbasketbaltoernooi wordt gehouden in Sporthal De Vosse in Hillegom. 

We spelen 3 tegen 3 op een half veld. Je hebt dit misschien al eens gezien op de Olympische Spelen. Het is een hele leuke, snelle vorm van basketballen. 

Je team bestaat uit 5 spelers, waarvan er telkens 3 in het veld staan. 

De wedstrijden duren 2 x 5 minuten, met 1 minuut rust. 

Je speelt in een korte broek en t-shirt/singlet en op stevige binnenschoenen. Dit kunnen gewoon je gymkleren van school zijn. Je mag natuurlijk een leuke teamoutfit bedenken, maar zorg wel dat je er lekker in kunt bewegen. Voor het meest originele teamtenue hebben we een leuke verrassing! 

Het aantal wedstrijden dat je speelt hangt af van het aantal inschrijvingen. We verdelen de teams in poules en maken er een gezellige middag van.

Groepen 5/6: Woensdag 17 november van 13:30 -16:00

Groepen 7/8: Woensdag 3 november van 13:30 - 16:00

Zit je in groep 5 – 8 op een Hillegomse/Bennebroekse basisschool en heb je wel zin in een gezellige middag basketballen? Zoek dan nog 4 klasgenoten en een ouder als begeleider en schrijf je snel in. 

Op de website van Hillegom in Beweging kun je je inschrijven met je team. De link staat onderaan deze pagina. 

Zorg dat je om 13:30 met je hele team aanwezig bent en omgekleed op het veld staat. In de zaal kun je zien op welk veld je speelt. Om 13:45 gaan de scheidsrechters de spelregels uitleggen en om 14:00 beginnen de eerste wedstrijden. 

De middag duurt tot 16:00 uur. De kantine van de sporthal is geopend, maar zorg wel dat je een fles water bij je hebt voor in de rust tijdens je wedstrijden. 

Verder vragen wij iedere school om één vrijwilliger voor het bijhouden van de scores. Wij zorgen vanuit de vereniging voor de scheidsrechters. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden per mail (zie inschrijfpagina). 

Inschrijven